Посольство України в Казахстані спочатку розмістило, а потім видалило рекомендацію для українців не відвідувати цю країну через масові протести.

У Казахстані мітинги за зниження цін на скраплений газ переросли в масові протести. У підсумку протестувальники виступили перестрілку з військовими, а потім підпалили резиденцію президента. Вже до лікарень звернулися 197 осіб, більша частина яких представники поліції, є і загиблі. До масових протестів приєдналися працівники заводів.

Скрін, відео YouTube протести в Казахстані

Чиновники і еліта країни рятуються втечею. З Казахстану за останню добу вилетіло до Європи близько 10 приватних літаків, які належать різним бізнесменам країни. Припускають, що клан Назарбаєва буде також рятуватися втечею з набитими сумками нажитого добра.

Глава Ради Безпеки Нурсултан Назарбаєв пішов з посади Ради безпеки на тлі масових протестів в країні. Очолив відомство президент Казахстану Касим-Жомар Такаєв, який 5 січня звернувся до народу. Він зазначив, що діятиме жорстко на цій посаді і залишиться в столиці при будь-якому розвитку ситуації. У місті Талдикорган знесли пам'ятник Назарбаєву, а в Актау зібрався незадоволений натовп, який вимагає відставки Токаєва.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Посольство України спочатку розмістило, а потім видалило рекомендацію для співвітчизників не відвідувати країну з масовими протестами і введенням режиму надзвичайного стану. Залишили також телефон "гарячої лінії", за яким можна звертатися за потребою.

Нагадаємо, що захопили військову техніку і будівлі, міста палахкотять: цілу країну охопили протести, люди виставили жорсткі вимоги.

Як повідомляв Знай.ua, музикант потужно вдарив гімн України в центрі Санкт-Петербурга: "Забили і розірвали".

Нагадаємо, що 18-річний хлопець підірвав себе біля жіночого монастиря, серед постраждалих є діти: кадри і деталі з місця НП