У мережі розповіли про те, що зараз продовжує відбуватися в Казахстані. Що у громадян з Інтернетом, яка обстановка в банках і так далі.

Як відомо, з другого січня в країні відбуваються мирні мітинги, які в один момент переросли в масові заворушення з перестрілками і затриманнями.

Практично тиждень місцеві живуть в сильній напрузі, а виїхати або полетіти можливості не мають, так як банки і банкомати не працюють, а аеропорт захоплений.

У мережі навіть з'явився ролик, в якому показують, як пересуваються мітингувальники. Роблять вони це на конях, прямо по центру міста наводять суєту.

Також, протестувальники пограбували ломбард місцевого блогера на кілька мільйонів тенге. При цьому, дівчина всіляко їх підтримувала, виносила воду, давала їжу і ліки, але, вони вирішили її віддячити ось в такий спосіб.

Популярні новини зараз

Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Вночі в Алма-Аті була зроблена спроба захоплення прикордонної академії Комітету національної безпеки Казахстану. Начальник Академії убитий, як повідомляють місцеві ЗМІ. Під його керівництвом курсанти вели бої з радикалами, через що все і могло статися.

У Нур-Султані, до слова, Інтернет знову почав працювати, проте банки все ще не відкрили. Люди приходять щодня до відділень, щоб зняти хоча б трохи готівкових коштів, але, змушені читати одне і те ж оголошення.

В цілому, як кажуть місцеві, атмосфера в місті більш менш спокійна:

  • біля аеропорту чергують силовики, стоїть військова техніка;
  • у місті багато військових, поліцейських патрулів;
  • мирні жителі дотримуються комендантської години: з 23:00 до 07: 00 на вулицях нікого;
  • громадський транспорт працює;
  • відкрито багато кафе.

При цьому, по всій території Казахстану ввели критичний червоний рівень терористичної небезпеки. Залишається сподіватися, що у місцевих все гаразд, і скоро все налагодиться.

Нагадаємо, що на головній площі Казахстану влаштували АТО: в Мережу потрапили кадри "зачистки" з Алма-Ати

Раніше повідомлялося, що українці застрягли в Казахстані під час протестів: МЗС зробило термінову заяву про долю земляків

Також, еєреворот в Казахстані: протестувальники захопили лікарні - не пускають ні пацієнтів, ні медиків