Стало відомо про те, що в Казахстані оголосили траур за загиблими. Як виглядає зараз країна після перевороту.

Справа в тому, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв оголосив понеділок, 10 січня днем загальнонаціональної жалоби в Республіці. Про це стало відомо завдяки заяві прес-секретаря Токаєва Берика Уалі.

"У зв'язку з численними людськими жертвами в результаті трагічних подій у ряді регіонів країни президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прийняв рішення оголосити 10 січня 2022 року днем загальнонаціональної жалоби. Відповідний указ буде опублікований на сайті акорди", - заявив Уалі.

Всього загинуло 18 силовиків, і всього 164 протестувальників, а також затримали близько 5 тисяч осіб.

Раніше був знайдений мертвим начальник поліції Жамбильської області Казахстану Жанат Сулейменов. Всього п'ять днів тому він став комендантом регіону.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Показати ще

Причиною смерті місцеві ЗМІ називають самогубство, адже проти нього було порушено кримінальну справу через те, що він залишив посаду, і це призвело до таких жахливих наслідків. Як все було насправді буде з'ясовано в ході розслідування.

Жанат Сулейменов, фото: вільне джерело

В Алма-Аті нейтралізували два екстремістські осередки, члени яких брали участь у масових заворушеннях, а ще, в Алма-Аті та інших регіонах запрацював мобільний і стаціонарний інтернет, і місцеві можуть повернутися до звичайного життя.

Протести в Казахстані, фото: вільне джерело

Держсекретар Казахстану зазначив, що всі події, які відбулися в країні, це гібридна терористична атака для того, щоб здійснити переворот.

Протести в Казахстані, фото: вільне джерело

Також, в Нур-Султані запрацювали знову термінали для оплати банківськими картами, знову відкрилися магазини, і розважальні зони в торгових центрах.

Нагадаємо, що протести в Казахстані: 116 українців опинилися замкнені в місті Алмати, на аеропорт надії немає

Раніше повідомлялося, що зіловіки в Казахстані почали зачистку протестувальників: повідомляють про застрелену 4-річну дитину

Також, протести в Казахстані: мітингувальники підпалили будівлю президента, еліта вилетіла з країни приватними рейсами