Колишній прес-секретар президента Юлія Мендель розповіла, що буде з курсом долара у 2022 через інфляцію.

Про це Юлія Мендель написала на своїй фейсбук-сторінці.

Так, Юлія Мендель розповіла, як нещодавно проходила повз обмінник, де долар коштував 27.75 грн, а як поверталася за 2,5 години – вже 27.80 грн. Однак вже наступного дня долар коштував дорожче, хоча ще в перші дні січня цифри коливалися в межах 27.10-27.15 грн за долар.

Обмін валют, фото знай.иа

"Цьогоріч інфляція набуває глобальних масштабів і дається взнаки по всіх країнах. Торік США сміливо друкували гроші як антикризовий захід від пандемії. Таким чином Америка підтримала промисловість та населення, виплачуючи "стимулювальні чеки" (stimulus checks). Це, своєю чергою, обернулося сильною інфляцією. Ціни на енергоносії, зернові, метали оновили багаторічні максимуми. Далі далися взнаки і споживчі ціни, що у США зросли на 7% – найбільше за останні 40 років", - зазначила Мендель.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

Одне з найбільших фінансових видань Bloomberg попереджає, що для Європи головні проблеми цього року будуть ціни на енергоносії та політика. Тому Мендель радить цього року бути обачними з витратами, та більше заощаджувати.

Юлія Мендель. Фото: Instagram
Юлія Мендель. Фото: Instagram

"Ціни на всі продукти – від комуналки до харчових полиць – зростатимуть. А деякі товари дістати буде важко. Тому нам усім треба бути обережними з витратами цьогоріч. Зважуйте, якщо збираєтесь брати кредит. У жодному випадку не беріть його в валюті і не беріть довготермінових боргів. Заощаджуйте гроші, зараз не час викидати їх на вітер", - зазначила вона.

Нагадаємо, Юлія Мендель змінила зачіску і взулася в "берци", до Зеленського так на роботу не ходила: "Дозволяє...". Дівчина кардинально змінила образ. Жіночний лук з нотками строгості

Раніше Знай писав, "Життя зруйновано": Юлія Мендель "висповідалась" через публічну ганьбу після того, як "покинула" Володимира Зеленського

Також Знай повідомляв, Юлія Мендель зі стрічкою "випускниці" російської пропаганди спантеличила українців: "Чому я так одягнена?"