Сьогодні розглянуть клопотання про обрання запобіжного заходу

Найгучнішою новиною сьогоднішнього дня стало повернення експрезидента України Петра Порошенка із сусідньої Польщі – саме там він із дружиною перебував впродовж 3 останніх тижнів. Причому, головним інфоповодом стало не лише судове засідання в Печерському райсуді Києва, куди Порошенко відправився після прильоту, а й обурення деяких українців незаконними "паспортними" перепонами – соцмережами за лічені хвилини поширилася новина про спровоковані прикордонниками перешкоди на кордоні.

Петро Порошенко - фото з Фейсбук

Скандал із паспортом: перепони чи "маніпуляція"?

Одним із масових приводів для обговорень стала новина про штучно створені прикордонниками перепони на проходженні контрольного пункту перетину.

Петро Порошенко - фото з Фейсбук

А причиною тому став ніби насильно забраний паспорт прибулого колишнього президента – про "цирк" повідомляли у соцмережах прихильники Петра Порошенка, що прибули сьогодні до аеропорту.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

Та, як виявилося, це були лише роздуті чутки –у Держприкордонслужбі повідомили, що були зафіксовані певні "маніпуляції".

Однак, насправді, жодних перепон у перетині українського кордону експрезидентом не було і процес проходив, згідно з нормами чинного законодавства

"Аби уникнути інформаційних спекуляцій повідомляємо: під час перетину кордону Петром Порошенком українські прикордонники чітко дотримувалися норм законодавства. Прикордонники фіксували маніпуляції що, начебто, пана Порошенка намагаються не пропустити в Україну. Жоден громадянин України не може бути обмежений у праві повернутися в країну", - наголошують в Державній прикордонній службі України.

Петро Порошенко - фото з Фейсбук

Протест адвокатів та застава в 1 млрд

Довгоочікуване засідання в Печерському районному суді м. Києва розпочалося об 11 ранку – саме сьогодні буде розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу експрезидента України.

Станом на сьогодні, відомо, що Офіс генерального прокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу Петру Порошенку у вигляді арешту з можливістю внесення застави – її розмір становоить 1 млрд грн.

Петро Порошенко - фото з Фейсбук

В свою чергу, правозахисники колишнього президента, якому висувають підозру в держзраді та сприянні тероризму, категорично не погоджуються з правомірністю висунутої підозри.

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань у своїй січневій публікації на Фейсбуці намагається довести це, підкреслюючи "нікчемність і необгрунтованість" підозри.

Останнім же постом Петра Порошенка на його офіційній сторінці у Фейсбуці стала промова, з якою він виступив перед візитом до суду.

"Я зараз іду на суд, уявіть собі на суд, який організували зрадники, суд над опозицією в державній зраді. Вони перетнули "червону лінію", вони перейшли межу. Але ми точно їх не боїмося", - заявив Петро Порошенко.

Наразі деталі засідання суду поки не повідомляють.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.