На водіїв чекає повернення техоглядів для всіх транспортних засобів через 11 років після його скасування. Обов’язковий техконроль автомобілів — одна з вимог у зобов’язаннях у межах угоди про асоціацію з Євросоюзом. Орієнтовна дата його запровадження — вересень-жовтень 2022 року. Яких змін чекати, дізнавалися журналісти програми «Секретні матеріали» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Передбачається, що техогляд стосуватиметься усіх без винятку транспортних засобів. Транспрот має відповідати не лише технічним, але й екологічним стандартам. Крім того, планується, що контроль проходитиме на сертифікованих приватних СТО, а процедуру зобов’яжуть фіксувати на фото та відео. Прогнозована середня вартість техогляду легкового автомобіля — близько 1000 гривень.

Фото: "Секретні матеріали", техогляд

Для легкових та вантажних автомобілів загальною вагою до 3,5 тонн періодичність техконтролю становитиме 2 роки. Варто заначити, що техогляд автівкам віком до 4 років проходити не треба.

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Тим автовласникам, які не пройдуть технічний огляд ТС загрожуватиме штраф у розмірі 17 тисяч гривень та заборона виїжджати на ньому за кордон. У разі повторного порушення водія можуть позбавити права керувати автомобілем.

Фото: "Секретні матеріали", техогляд

Нагадаємо, за Угодою про асоціацію між Україною та ЄС за 2014 рік уже восени поточного року всі автомобілі мають регулярно проходити обов’язковий техогляд. Остаточна схема проходження техогляду ще невідома, адже регламенту перевірки немає. Його алгоритм має впровадити Кабінет Міністрів.

Найбільше водіїв хвилює, чи будуть перевірки здійснюватися належним чином, оскільки на даний момент не існує чіткої системи контролю автомобілів різних років виготовлення. Техогляд в Україні скасували у 2011 році через численні корупційні схеми. Він залишився обов’язковим лише для транспорту з перевезення пасажирів та вантажів.

Фото: "Секретні матеріали", техогляд

Нагадаємо, що в Україні збираються ввести обов'язковий техогляд для автомобілів: терміни і в яких випадках треба його пройти.

Як повідомляв Знай.ua, дешевше в булочну на таксі: українці витрачають 56 тисяч на обслуговування своїх авто.

Також портал Знай.ua писав, що незайманий у 30: унікальний ЗАЗ із заводськими пломбами знайдено в Україні.


.