Сміттярі у Великобританії стали мішенню щурів через різке зростання популяції паразитів під час блокування covid — робітникам доводилося надягати штани в шкарпетки, щоб вони їх не кусали.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Зростаюча кількість паразитів змусила смітників розбивати сміттєві баки, перш ніж поводитися з ними, щоб відлякати десятки гризунів, що харчуються харчовими відходами.

І експерти кажуть, що проблема посилюється тим, що є їжа на винос і ресторани не утилізують її належним чином.

Збирачі сміття повинні бити сміттєві баки перед тим, як взятися за них, щоб відлякати десятки гризунів, що гризуть сміття.

Популярні новини зараз

Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Популяція щурів у Великобританії різко зросла під час блокування приблизно до 150 мільйонів, але вважається, що вона зростає, оскільки багато збирачів сміття не працюють через обмеження Covid, в результаті чого збільшується кількість побутового сміття.

Щур

Сміттярі кажуть, що переповнені баки піддають їх ризику нападу гризунів.

Смітник Марк Тейлор, 44 роки, з Аддінгема, розповів нам: "Коли ми йдемо очищати відро для сміття в понеділок, потік щурів тікає в безпечне місце. Дуже погано, якщо це продовольчий магазин або ресторан, і вони не закрили кришку. Ми б'ємо сміттєві баки великою палицею, а потім даємо їм пару хвилин, щоб вони втекли. Це жахливо".

Холл додав: "Наші оператори щодня стикаються з щурами, але по понеділках особливо погано, і наші команди щиро турбуються про те, що їх можуть вкусити".

Кадри показують, як одному робітнику доводиться тягати сміттєві баки до вантажівки, що очікує, а до 12 щурів тікають від сміття, коли він рухається і штовхає сміттєві баки.

Сміттяр

Компанія стурбована тим, що працівники можуть бути укушені наляканими шкідниками, намагаючись відлякати їх.

Операційний директор компанії зі збору відходів Divert.co.uk Адам Бейлі сказав: "Якщо їх потривожити, шкідники впадають в паніку і розбігаються у всіх напрямках. Наші команди тепер вступають в бій з брюками, заправленими в черевики, і туго застебнутими манжетами рукавів. Але це ще не гарантія".

Нагадаємо, що люди змушені тікати з ЖК через навалу гризунів.