За минулу добу, 27 січня 2022 року, українські військовослужбовці зафіксували два порушення повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі.
Диверсійно-розвідувальна група противника попалася на Луганщині, біля переднього краю оборони одного з механізованих бригад ЗСУ. А ще путінські окупанти обстріляли позиції українських військ неподалік населеного пункту Мар'їнка, використовуючи стрілецьку зброю.

Військові відсвяткували Водохреще, фото ООС

А зараз ми поговоримо про дивовижний випадок порятунку життя українського військовослужбовця на Донбасі. Чоловіка врятувала книга. Йдеться про поетичну збірку давньоісландських пісень "Старша Едда". Про це розповіли в соціальній мережі Facebook.

"- Слово, чому ти не твердая криця? - Та я навіть дуже тверда! "Старша Едда" зупинила снайперську кулю. Більше ніхто не постраждав", - пише користувач у публікації.

Книга, яка врятувала воїна, фото: Telegram

Книга, яка врятувала воїна, фото: Telegram

Книга, яка врятувала воїна, фото: Telegram

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще
Він виклав три фотографії, що підтверджують сказане. Куля прошила серцевину книги, проте залишилася там, без наскрізного отвору. Тому ім'я та прізвище щасливчика озвучувати не хочуть, з метою безпеки.

Нагадаємо, в резерв - від 18 до 60 років, на контракт-до 57: як змінився заклик чоловіків і жінок до ЗСУ і кого він торкнувся

Як повідомляв "Знай.ua", "Я думав, що нічого не боюся, але обернулася Полякова..." : український воїн Ярослав після полону на Донбасі підкорив сцену "Голосу країни"

Знай.ua писав, в Маріуполі вшанували пам'ять загиблих жителів, ні в чому не винні: історії тих, кому вдалося вижити