Все вказує на те, що хорватський президент не збирається вибачатися перед українським народом за свої попередні зухвалі заяви. Відомо, що Зоран Міланович знову потрапив у міжнародний скандал - він назвав прем'єр-міністра країни Андрія Пленковича "агентом України".

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання JutarnjiList.

Андрій Пленкович, скріншот: YouTube

"Пленкович (прем'єр-міністр Хорватії – ред.) виступає як український агент, а я як Хорватський президент. Це величезна різниця. Тому я не слизький з росіянами. Я ніколи там не був офіційно. Я ніколи не пив каву з російським послом", – сказав хорватський президент.

На питання, чи вважає він, що йому слід вибачитися перед українським народом за свої попередні заяви, Міланович відповів, що ні.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Показати ще

"В кого я повинен вибачатися? Жодним чином. Прем'єр-міністр-звичайний полтрон, який робив це за часів Колінди Грабар-Кітарович, хоча тоді ситуація була іншою. Вона намагалася щось побудувати з Росією в якихось дипломатичних тонах. Пленкович "на жаль, він був прем'єр-міністром і тоді. Мене цікавить тільки інтерес Хорватії", - заявив Міланович.

Також Мілонович вважає, що в Україні прославляють людей, які нібито "під час Другої світової війни вбивали євреїв і поляків" і порадив Києву продовжувати переговори з сепаратистами.

Варто нагадати нашим читачам, що президент Хорватії Зоран Міланович виступив проти відправлення Хорватських військових до Східної Європи у складі підрозділів НАТО. Крім того, він заявив, що Україні не місце в НАТО і назвав події Революції Гідності "переворотом".

До того ж, прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович, який у грудні минулого року відвідав Україну з дводенним візитом, натрапив на критику свого президента. Глава Хорватії Зоран Міланович назвав візит прем'єра на фоні напружених відносин з Росією "звичайним шарлатанством".

Зоран Міланович, скріншот: YouTube

Згодом, після цього інциденту, прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович вибачився перед українцями за скандальну заяву президента країни Зорана Мілановича.

Раніше повідомляли, Зеленський відповів на пропозицію Сергія Лаврова приїхати в Сочі: "Не боюся, я готовий...".

Як повідомляв Знай.uа, безвіз з Європою і "зелена зона" для українців: речник МЗС Ніколенко розвіяв міфи про перетин кордонів.

Знай.uа писав, Польща відкрила кордони для українців: потрапити на заробітки стало простіше.