У 2022 році в Україні проведуть масштабну перевірку одержувачів житлової субсидії. У разі виявлення порушень громадянам можуть зупинити виплати і змусити повернути гроші до бюджету. Про це свідчить проєкт наказу Мінсоцполітики, який розміщений на сайті Федерації Профспілок України.

Житлову субсидію в Україні призначають тільки тим громадянам, які відповідають встановленим вимогам. При цьому навіть після призначення допомоги виплати можуть зупинити, а отримані гроші змусять повернути.

Надання субсидії, кадр з відео

У 2022 році Міністерство соціальної політики проведе масштабну перевірку субсидіантів, в ході якої деяким громадянам можуть зупинити виплати. Зазначається, що регіональні підрозділи соціального захисту населення вивчатимуть особисту справу субсидіанта і в разі виявлення невідповідності, проводитимуть глибшу перевірку. Порівнювати будуть дані, отримані з різних державних реєстрів і якщо людина не зможе спростувати невідповідність, то з субсидією доведеться попрощатися.

Субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Крім того, що виплати можуть припинити, людину можуть змусити повернути отримані кошти назад до державного бюджету.

Також Знай писав, що українцям повідомили нові тарифи на газ у лютому, хто заплатить більше.

Раніше повідомляли, що продуктовий кошик "схудла": українці порахували, чи може прожити одна людина на 2393 гривні на місяць. Українці запропонували чергове нововведення, яке пов'язане з грошима.

Як повідомляв Знай.ua у Національному банку українці підрахували, як зростуть ціни на їжу і комунальні послуги у 2022 році.