Україна у 2021 році піднялась на 15 позицій у світовому рейтингу за значенням індексу соціального прогресу (Social Progress Index). Зараз наша держава посідає 48 місце зі значенням індексу 75,78 серед 168 країн світу.

Про це повідомили у Мінсоцполітики.

За два роки кількість країн, що входять до перших трьох груп, – з дуже високою якістю життя, високою якістю життя та помірно високою якістю життя, – скоротилась із 104 до 78. Експерти зазначають, що причиною цього стала пандемія.

Однак, Україні не лише залишилась у третій групі, але і покращила свої результати на 32 місця, випередивши Грузію, Вірменію, Білорусь, Македонію, Чорногорію, Казахстан, Молдову, Росію, Мексику, Перу, Колумбію, Парагвай та інші країни.

Марина Лазебна. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

"Високе місце у рейтингу Україні забезпечили: результативна політика сприяння зайнятості вразливих груп, високе охоплення середньою освітою, доступний мобільний зв’язок та доступна електроенергія, низька смертність від забрудненої води та поганих санітарно-гігієнічних умов, забезпечення рівних можливостей для жінок та чоловіків приймати участь в політичному житті, отримувати вищу освіту, захищати майнові права", - зазначила Марина Лазебна.

Варто зазначити, що індекс соціального прогресу вимірює ступінь забезпечення країнами соціальних та екологічних потреб громадян за 53 індикаторами. Серед них задоволення базових людських потреб, забезпечення основ благополуччя, доступ до знань, та забезпечення можливостей для людей.

Нагадаємо, витрачаємо твоє, а потім кожен своє? Українцям допомогли розібратися, як вигідно вести "сімейний бюджет"

Раніше Знай писав, українців позбавлять субсидій і змусять повернути гроші до бюджету: у Мінсоцполітики готують перевірки

Також Знай повідомляв, нові штрафи для ФОП: що загрожує з 1 лютого тим, хто не встановив касові апарати