Мама Олівера Девіса Белінда спочатку подумала, що її син просто поводиться нерозумно, коли він сказав, що не може сидіти в ліжку, але незабаром усвідомила серйозність ситуації.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Мама подумала, що її чотирирічний син поводиться "нерозумно", коли він сказав, що не може рухатися, тільки для того, щоб у нього діагностували рідкісне захворювання нервової системи, яке зробить його майже повністю паралізованим протягом 24 годин.

Олівер Девіс був щасливою і активною дитиною, поки 2 червня 2018 року не прокинувся від «нестерпного» болю, скаржачись, що не може сидіти.

Його мама Белінда з Нового Південного Уельсу, Австралія, сказала, що спочатку подумала, що він просто дурний. Однак вона усвідомила всю серйозність становища, коли йому довелося викотитися з ліжка, втративши всі сили.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

До 2 години дня хлопчик був в агонії. 32-річна Белінда доставила його до найближчого лікаря загальної практики, який відправив дует в сіднейську дитячу лікарню в Рендвіку на машині швидкої допомоги.

Паралізований хлопчик і мама

Після їх прибуття Олівера поклали під наркоз, і лікарі зробили МРТ в якості «процесу виключення", намагаючись визначити, що не так.

Виключивши пухлини головного мозку, рак та інші «страшні» прогнози, лікарі нарешті діагностували у Олівера синдром Гійена-Барре (СГБ).

Олівер був повністю паралізований нижче шиї протягом 24 годин, втративши контроль над своїми рефлексами і нервами.

За даними клініки Майо, СГБ класифікується як рідкісне неврологічне захворювання, при якому імунна система організму атакує нерви.

Точна причина досі невідома, хоча синдром часто викликається вірусними або бактеріальними захворюваннями.

Паралізований хлопчик

Белінда сказала, що ніхто не може сказати родині, як довго Олівер буде паралізований або в лікарні, через відсутність інформації про хворобу.

На щастя, хоча Олівер не міг рухати руками і ногами і насилу ковтав їжу, він ніколи не втрачав здатність дихати.

Незважаючи на це, він був повністю паралізований протягом жахливих чотирьох тижнів, а його сім'я не покидала його.

Він страждав від сильного болю у всьому тілі і відчував припливи жару і холоду.

Оскільки його нерви ще не зреагували, йому знадобився катетер і трубка для годування.

Паралізований хлопчик і тато

Пізніше у Олівера стався рецидив, і він знову захворів, але, на щастя, це тривало менше тижня, і було не так сильно, як раніше.

Три роки по тому Олівер, якому зараз 7 років, живе цілком нормальним життям, відвідуючи фізіотерапевта раз на тиждень і регулярно займаючись плаванням.

Нагадаємо, що водій маршрутки помер на очах у пасажирів.