Дослідницька компанія Gradus Research зробила зріз серед українців, щоб дізнатися, яка зарплата задовольнить потреби городян.

Виявилося, що для того, щоб відчувати себе комфортно, необхідна зарплата в 25 тисяч гривень. Це дані опитування дослідницької компанії Gradus Research.

Найбільші вимоги до зарплати у населення у віці 35-54 років. Вони були б задоволені, якби зарплата була на рівні 30 тисяч грн. Молодь найменш вимоглива. Для респондентів у віці 18-24 роки, оцінка комфортності досягла 18 тисяч грн. Для людей старшого віку-задовольнила б щомісячна сума в 20 тисяч.

Продукти. Фото: YouTube

Більшої суми потребують жителі великих міст, особливо Києва. Тут, щоб відчувати себе у своїй тарілці, в місяць потрібно заробляти 35 тисяч грн.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Середня зарплата в Україні в 2021 році, згідно з даними Держстату, склала 14 тисяч гривень.

Якщо говорити про галузі, то бажаний рівень оплати праці досягнуті в автотранспорті, в індустрії інформації та телекомунікацій, а також у фінансовому та страховому секторі.

Пенсіонер. Фото: YouTube

91,7% респондентів вважають, що зростуть ціни на продукти, і чим старша група, тим більше вона схильна вибирати відповідь "сильно зростуть". Найбільш песимістично налаштовані жителі північних регіонів, жоден респондент з цієї території не вибрав варіант, що ціни можуть знизитися.

Також стало відомо, що українці не хочуть зберігати заощадження в національній валюті. Тільки 6,9% опитаних погодилися зберігати зароблені гроші в гривні. 41,8% віддають перевагу долару.

Нагадаємо, раніше ціна на хліб знову виросла, скільки просять за батон.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українцям показали, почім продукти на ринку.

Також "Знай.uа" писав, що 60% бюджету родини на харчування.