Незабаром закохані українці відзначатимуть День святого Валентина. У цей день належить дарувати валентинки, а також підносити інші романтичні презенти. Пропонуємо дізнатися кілька цікавих фактів про це свято.

Як пише Інформатор, існує чимало цікавих фактів про День святого Валентина.

День святого Валентина - фото Unsplash

Так, наприклад, найпопулярнішим подарунком на 14 лютого можна вважати шоколад. Річард Калбурі придумав першу коробку шоколадних цукерок і зробив він це до Дня Всіх Закоханих. Цікаво, що в ХІХ столітті психіатри рекомендували шоколад пацієнтам, які страждали від нерозділеного кохання.

Найдорожчу валентинку оцінюють в 300 тисяч доларів (за цінами 60-х років). Її замовив Аристотель Онассіс спеціально для Марії Каллас. Валентинку зробили з золота і дорогоцінних каменів.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

День святого Валентина - фото pokupon.ua

В Японії День святого Валентина вважається чоловічим святом, тому вся увага і подарунки адресуються їм. Також японці відзначають білий день, коли подарунки дарують жінкам.

У штаті Небраска, США є місто Валентин. Романтики думають, що таку назву він отримав через те, що перший поїзд сюди прибув 14 лютого. Втім, все не так. Місто назвали на честь політика-республіканця Едварда Кімбла Валентина.

Вважається, що якщо поцілуватися 14 лютого, то це до удачі.

Раніше Знай писав, топ небажаних подарунків на День святого Валентина: як не розгнівати долю і не накликати біду у відносини.

Також ми писали, день святого Валентина 14 лютого: шоколадна Камасутра, квести і 100 ідей для побачень - як недорого здивувати половинку

Нагадаємо, кращі фільми і серіали на День святого Валентина: рівень романтики буде зашкалювати.