Третя чверть в школах України триває 11 тижнів і після цього діти йдуть на весняні канікули, які тривають один тиждень. Детально про те, коли відпочиватимуть українські школярі у 2022 році йдеться на порталі radiotrek.

Зазначається, що Міністерство освіти вже затвердило графік канікул у школах на 2022 рік. Так, Весняні канікули повинні початися з 28 березня і триватиме до 3 квітня. Літні канікули стартують з 1 червня і традиційно триватимуть 3 місяці - до 31 Серпня.

Скрін, відео YouTube школа

При цьому дати можуть зміщуватися, однак важливо, щоб тривалість канікул, крім літніх, не виходила за рамки 30 днів. Підкреслюється, що терміни канікул може змінювати в адміністраціях навчальних закладів.

Скрін, відео YouTube школа

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

В той самий час школярі не зможуть відпочивати довше, ніж дозволено, оскільки вони повинні відучитися певну кількість годин. Для учнів 1-4 класів норма становить 720 годин, для 5-9 класів 890 годин, для 10-11 класів 1110 годин.

До слова, у березні в українських школярів будуть додаткові мініканікули через свято 8 березня, яке припадає на вівторок. Таким чином понеділок 7-е число також буде вихідним.

Раніше Знай писав, у Зеленського візьмуться за оновлення шкільних їдалень: вже придумали дизайн, як у Європі. До попереднього перегляду доступні два варіанти нових їдалень.

Також ми писали, "душила хлопця": у Харкові вчителька повалила учня на парту і вичитала на очах у однокласників.

Нагадаємо, студенти показали, як виживають у гуртожитку кращого вишу України: без обігрівача ніяк.