У 2022 році заплановано кілька підвищень пенсійних виплат, зокрема, пенсіонерам категорії 70+. Про це повідомляє інформаційний портал "Факти".

Так, у 2022 році пенсіонери віком від 70 років почнуть отримувати доплати до пенсії у розмірі 300 гривень. Програма доплат почне працювати з 1 жовтня і торкнеться близько 4 мільйонів пенсіонерів. Варто відзначити, що дана програма реалізується в Україні вже третій рік. Першими, у 2020 році, доплати отримали українці старше 80 років. Вже у 2021 році доплати призначили пенсіонерам у віці 75 років і старше.

Пенсіонери. Фото: скріншот youtube

Також з 1 жовтня 2022 року крім доплати буде введений новий пенсійний мінімум. Пенсіонери старше 70 років, які мають повний страховий стаж (35 і 30 років для чоловіків і жінок відповідно) отримуватимуть не менше 3000 тисяч гривень пенсії.

Гроші, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Показати ще

Для українців, які мають менше стажу мінімальна пенсійна виплата буде розраховуватися пропорційно відпрацьованим рокам. Так, для громадян від 70 до 80 років зі стажем 20/25 років мінімальна пенсія складе 2500 гривень. Українці старше 80 років з таким стажем отримуватимуть не менше 2600 гривень.

Раніше Знай писав, пенсії в Україні зростуть від 100 до 550 грн: як будуть змінюватися виплати в лютому і березні 2022. Що буде з пенсією в найближчі пару місяців. Експерти відповіли на головні питання.

Також ми писали, допомога для вагітних українок: хто може отримати гроші, куди звертатися і які документи потрібно зібрати.

Нагадаємо, українцям дозволили забрати "ковідну" тисячу готівкою: кого це стосується і як отримати.