Не так давно в мережі з'явилася інформація про те, що частину жителів окупованого Донбасу можуть евакуювати через напружену ситуацію. У ЗСУ прокоментували цю ситуацію.

Таку інформацію надав Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Він розповів, чи дійсно жителів Донбасу чекає евакуація, після того як ситуація раптово загострилася на тлі чуток про вторгнення Російської Федерації.

Валерій Залужний, фото: скріншот з відео

Валерій Залужний зазначає, що у Збройних силах України поки що не готують жодних наступальних операцій на Донбасі, або ж обстрілів.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Військові. Фото: ТСН
Військові. Фото: ТСН

"Відповідальність за ситуацію на тимчасово окупованих територіях несе держава-окупант Російська Федерація. Будь-яка шкода, яка може бути завдана людям або об'єктам інфраструктури на тимчасово окупованих територіях, є провокацією", - підкреслив Залужний.

Варто зазначити, що українські військові почали фіксувати збільшення кількості обстрілів у четвер, 17 лютого. Бойовики порушили режим тиші 29 разів, з яких 27 застосували заборонену Мінськими угодами зброю. В результаті поранили одного військового, і його екстрено госпіталізували в лікарню.

У США тим часом називають нову дату вторгнення Російської Федерації в Україну. На їхню думку це трапиться 20 лютого. Джо Байден зазначив, що небезпека не минула, і потрібно бути готовим до всього.

Нагадаємо, що обстріл дитячого садка в Станиці Луганській: потужна відповідь офіцера ЗСУ змусить ворога тремтіти

Раніше повідомлялося, що в Станиці Луганській після дитсадка окупанти підірвали житловий будинок: пожежу гасять під свист куль

Також, українські захисники зіткнулися з розрухою, яку влаштував ворог на Донбасі.