Єнотовидна собака втекла з дому майже місяць тому, і влада застерігає жителів від наближення до тварини розміром з лисицю через її "непередбачуваний" характер.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Жителям південного Уельсу порадили не наближатися до єнотовидної собаки, яка бродила по Уельсу майже місяць.

Єнотовидна собака відноситься до сімейства псових, хоча її морда нагадує єнота.

Вперше про зникнення тварини повідомило в понеділок агентство Natural Resources Wales, яке повідомило, що тварина втекла з дому.

Популярні новини зараз

Курс долара кине у розпач: вже затвердили

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Показати ще

Однак насправді він вже кілька тижнів перебував у дикій природі, а єдине підтверджене спостереження істоти відбулося 21 січня.

Єнотовидна собака

Хоча з тих пір його не бачили, чиновники заявили, що він міг пройти до восьми миль по сільській місцевості Уельсу, і попередили людей, що це може бути «непередбачуваним».

Тепер жителям району Поуіс в Південному Уельсі, де єнотовидного собаку бачили майже місяць тому, роздали листівки, які допоможуть їм розпізнати тварину.

Згідно з NRW: "Єнотовидні собаки, природно, поширюються далі в дикій природі, і тому їх можна побачити на відстані більше восьми миль. Це маленькі нічні тварини розміром з лисицю, родом зі Східної Азії, схожі на єнотів. У їх раціон входять фрукти, комахи, гризуни, жаби, птахи і яйця, тому вони можуть чинити негативний вплив на місцеву дику природу. Якщо ви думаєте, що могли помітити його (живого або мертвого) або знаєте, звідки він міг втекти, будь ласка, повідомте про це якомога швидше. Як і у випадку з будь-яким диким тваринам, їх поведінка може бути непередбачуваним, і до них не можна наближатися".

Єнотовидна собака

Хоча єнотовидні собаки в Уельсі зустрічаються рідко, це не перший раз, коли вони були помічені в Кармартенширі влітку 2020 року.

У цьому випадку тварина була спіймана і гуманно знищена, оскільки вона могла становити загрозу для місцевої флори і фауни, хоча це рішення розлютило деяких, хто стверджував, що його слід було переселити.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що на юну дівчинку напала зграя собак.