Жінка з індійського штату Гуджарат прожила з пухлиною 18 років. Загальна вага, вилучена з її тіла, включаючи пухлину та зайву шкіру, була більшою, ніж її нова вага тіла.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Жінка відчула себе набагато легше після видалення пухлини, що становить половину її ваги.

Сама пухлина важила 47 кг, але вага зайвої шкіри і тканин черевної стінки, загальна фактична вага, склала шокуючі 54 кг.

Після операції вона важила 49 кг, менше маси тіла, яку видалили, що, за словами медиків, трапляється це «рідко».

Популярні новини зараз

Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману

Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн

Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Хірург-гастроентеролог доктор Чираг Десаї розповів Times of India: "Ми не могли зважити пацієнтку перед операцією, так як вона не могла стояти прямо, але після операції вона важила 49 кг. Видалення разом з пухлиною — на нашій мові заочеревинної лейоміомою — важило більше, ніж її реальна вага. Таке трапляється рідко".

Жінка після операції

56-річна мешканка Гуджарату в Індії прожила з пухлиною 18 років, за словами її сина, який сказав, що це почалося з незрозумілого збільшення ваги в її животі.

Спочатку думаючи, що це було викликано проблемами зі шлунком, вона приймала ліки, щоб протистояти цьому, але в 2004 році виявила, що у неї доброякісна пухлина.

Хоча медичні працівники зробили операцію з видалення пухлини в тому ж році, але коли лікар зрозумів, що пухлина прикріплена до кількох її основних внутрішніх органів, включаючи нирки, легені і кишечник, він вирішив, що операція буде занадто небезпечною.

У наступні роки сім'я консультувалася у кількох лікарів, але істотних результатів домогтися не вдалося, оскільки пухлина тим часом продовжувала рости.

Жінка після операції

Це призвело до того, що її внутрішні органи були зміщені пухлиною, через що вона відчувала сильний біль і не могла навіть встати з ліжка.

Нарешті, групі з восьми лікарів, у тому числі чотирьом хірургам, вдалося видалити пухлину в ході чотиригодинної операції.

Після двох тижнів одужання пацієнтка сказала, що знову пережила повернення до деякої подоби нормальності, сказавши: "Я майже забула, як спокійно спати або правильно ходити".

Нагадаємо, що у дрібненької дівчинки дістали з ока великого паразита.