Стало відомо, що загрожує резервістам від ухилення служби і куди вони відправляться з військових частин, а також з'явилися новини від міністра закордонних справ Дмитра Кулеби і президента США Джо Байдена.

Військовий комісар Київського міського центру комплектування Юрій Максимов заявив, що резервістів чекає суворе покарання у разі ухилення від військової служби після попередження - штраф у 8500 грн або виправні роботи строком до двох років.

"Резервісти, покликані на службу в свої військові частини, можуть бути відправлені звідти на фронт, для виконання бойових завдань", - сказав Максимов.

Варто нагадати, що про призов резервістів заявили командування Сухопутних військ ЗСУ 23 лютого. До служби, строком на 1 рік, підлягають офіцери, рядові та сержантські склади віком від 18 до 60 років.

Військові, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

З'явилися новини з боку Заходу - президент США Джо Байден попередив Володимира Зеленського про можливе повномасштабне вторгнення РФ в Україну. За його словами, це відбудеться протягом 48 годин. Про це повідомило видання "Newsweek" з посиланням на джерела.

Розвідка США дотримується думки, що військові дії можуть початися з кібератаки, яка якраз таки сьогодні була помічена на сайті українських держорганів, а війська можуть увійти в країну як з боку Донбасу, так і з території Білорусі.

Поки всі говорять про заклик резервістів і можливе вторгнення РФ, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попросив НАТО закрити повітряний простір над Україною. Якщо таке рішення приймуть, то в разі порушення правил, всі ворожі літаки будуть збиватися.

Дмитро Кулеба. Фото: BBC
Дмитро Кулеба. Фото: BBC

Примітно, що депутат ВР Олексій Гончаренко заявив, що Україна не зверталася до НАТО з проханням про закриття повітряного простору. Є інформація, що він поширює фейк.

Нагадаємо, українські сайти зазнали кібератаки: "лягли" Кабмін, ВРУ, МЗС і банківські картки спікера Стефанчука

Як повідомляв Знай.uа, в Міноборони Великобританії пригрозили Путіну "розправою" і пригадали історію "падіння" Криму: "Зробити це знову"

Також портал Знай.uа писав, "Запальне" відео навчань воїнів ЗСУ з Javelin, щоб ворожі танки готувалися до біди: не залишиться і сліду