Українці активно приєднуються до лав Сил ТрО. Тільки в Києві було видано 18 тисяч автоматів для громадян, які бажають захистити країну від російських загарбників. Про це повідомив Міністр оборони Олексій Резніков у facebook.

Олексій Резніков заявив, що Україна вистояла першу і найскладнішу добу. Все завдяки українським захисникам. Він зазначив, що російські військові зазнали втрат, а український опір зростає, адже багато громадян приєднуються до сил ТрО.

Олексій Резніков. Фото: скріншот youtube

"Тільки в Києві вже 18 тисяч автоматів і відповідний боєкомплект, які вже роздані і продовжать лунати бійцям Сил ТрО протягом вчорашнього і сьогоднішнього дня. Бажаючих приєднатися до лав Сил ТрО і зі зброєю в руках зупиняти російських окупантів зростає, а зброя надходить ще", - розповів міністр.

Резніков зазначив, що патріоти у віці від 60 років і старше, які готові і можуть захищати країну від ворога, також можуть приєднатися до територіальної оборони. Крім того, найближчим часом очікується поставка сучасного озброєння від українських партнерів.

Популярні новини зараз

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Показати ще

"Також Я майже всю ніч спілкувався з колегами-міністрами оборони держав, які надають нам постійну підтримку. Реакція світу стає більш ясною. Незабаром ми отримаємо додаткове посилення у вигляді сучасної зброї та інших ресурсів наших партнерів", - заявив він.

скріншот facebook

Міністр заявив, що світ повинен побачити, що творить Росія і закликав не мовчати про це.

"Треба показати світу і самим громадянам Росії, що російські війська обстрілюють мирні міста, вбивають жінок і дітей. І що всі мовчазні стають спільниками вбивць", - заявив глава Міноборони.

Резніков додав, що зараз українці повинні продемонструвати свою єдність.

"Маємо продемонструвати світові, що таке тотальна оборона. І що наш народ не здолати", - йдеться в повідомленні.

Раніше Знай писав, російські військові переїхали його автомобіль на танку: українці врятували водія в Києві, був затиснутий в салоні.

Також ми писали, бійці ЗСУ з передової звернулися до українців і пообіцяли прогнати російських військових.

Нагадаємо, українські захисники ліквідували ворожу ДРГ у Києві: були переодягнені у форму ЗСУ.