Президент України Володимир Зеленський повідомив про особливу підтримку Бельгії, яка надішле Україні 3000 автоматів та 200 протитанкових гранатометів.

Про це глава держави написав у Twitter.

"Приємно було дізнатися, що на додачу до вчорашніх домовленостей Бельгія надсилає нам ще 3000 автоматів та 200 протитанкових гранатометів. Дякую @alexanderdecroo за ваше лідерство.", - написав президент. Володимир Зеленський

Скріншот: twitter.com/ZelenskyyUa

Водночас Бельгія стала далеко не єдиною країною, яка сьогодні, з огляду на продовження російського вторгнення, запропонувала допомогу Україні.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Наприклад, Швеція передасть Україні фінансову допомогу в $43 млн, 135 тисяч польових пайків, 5 тисяч касок, 5 тисяч бронежилетів і 5 тисяч одноразових протитанкових гранатометів. Про це сказала прем'єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон, пише у своєму Телеграм-каналі Антон Геращенко.

Скріншот: Антон Геращенко / Телеграм

Скріншот: Держспецзв'язку / Телеграм

Також Угорщина передала Україні 100 тисяч літрів палива і 28 тонн продовольства. Про це повідомили у Держспецзв'язку. А компанії KFC та McDonalds відкривають кухні по всій Україні.

"МакДональдз Україна активно підтримує країну і наших людей. Наші ресторани закриті з міркувань безпеки, але ми надаємо місцевим радам їжу з ресторанів, де станом на зараз безпечно (наскільки це можливо) перебувати нашим працівникам. Представники місцевих влад забирають продукцію і розподіляють туди, де її потребують найбільше”, – йдеться у повідомленні McDonald’s.

Скріншот: facebook.com/McDonaldsUA

"Ресторани KFC, відкрили свої кухні для приготування їжі тим, кому це необхідно, а саме: для воєнних госпіталів, лікарень, територіальної оборони, воєнних тощо. Зараз ми всі одна родина, яка допомагає одне одному без краплі сумніву!", – зазначили в повідомленні.

Скріншот: instagram.com/p/CaelgV6tuwq

Крім того, українцям, які перебувають у Німеччині за безвізом, продовжили термін перебування в країні до 180 днів.

Скріншот: Телеграм

Раніше Знай писав, що українські військові накрили групу технічної розвідки Росії: "Мали конкретне завдання". Було вилучено жорсткі диски, ноутбуки, планшети, фотоапарат, карти пам'яті, телефони - накопичувачі інформації з отриманими даними ворогами

Також ми писали, по нафтобазі у Василькові було здійснено ракетний удар, - ДСНС. 27 лютого приблизно о першій ночі поблизу села Крячки Фастівського району внаслідок обстрілу виникло загоряння сховища з нафтопродуктами на базі "КЛО"

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив про формування Інтернаціонального легіону: "Стати пліч-о-пліч з українцями". У нього можуть записатися іноземці, які бажають приїхати в Україну і боротися з російськими окупантами пліч-о-пліч з українськими військами