У мережі з'явилася нова інформація про піхотинців, яких взяли в полон російські окупанти на острові Зміїний. Всі живі і здорові.

Про це стало відомо завдяки повідомленню ВМС ЗС України в соціальній мережі Facebook.

У суботу, 26 лютого з'явилася інформація про те, що на острові Зміїний можуть бути постраждалі і загиблі серед українських військових. Тоді острів незаконно зайняли окупанти, і взяли в полон українців.

"Незаконне захоплення цивільного судна - некомбатанта, який не здійснював жодного військового завдання, є порушення правил і звичаїв війни, міжнародного гуманітарного права. Вимагаємо від РФ негайного звільнення незаконно захоплених громадян України. Звертаємося до світової спільноти, до віруючих всіх Церков з проханням вжити всіх можливих заходів впливу на РФ для повернення наших громадян" - йдеться в повідомленні під постом.

На щастя, всі побратими України живі, і з ними все добре, однак, російська пропаганда продовжує розкручувати неправдиву новину про те, що влада України їх кинула. Це неправда.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

"У свою чергу, окупанти "забули" повідомити про те, що вони повністю розбили інфраструктуру острова: маяк, вишки, антени, тощо. Відповідно зв'язок зі зміїним був перерваний. Багаторазові спроби зв'язатися з особовим складом і дізнатися його долю були марні. А постійні обстріли з боку бойових кораблів і авіації РФ не дозволили доставити підмогу за морськими піхотинцями" - йдеться далі в публікації.

ВСУ, фото: Facebook

Ворог вкотре продемонстрував свою сутність, і довів, що правди в їхніх словах вкрай мало.

Нагадаємо, що ніколи не забудемо: український Матрос Віталій Скакун ціною свого життя зупинив війська Путіна, підірвавши міст

Раніше повідомлялося, що грузинський балкер відмовився заправляти російське судно і відправив його гребти веслами

Також, ЗМІ заявляють про звільнення Гостемеля воїнами ЗСУ