Оновлення від Збройних сил:

🔺Протягом дня війська агресора перегруповувались і накопичували озброєння, насамперед щоб оточити Київ та інші великі міста. Значна частина військової техніки прибуває з Білорусі та через окупований Крим.

🔺Окремі підрозділи білоруського війська переміщаються до кордону України на Волинському напрямку. Білорусь далі використовують для бойових вильотів російської авіації.

🔺Літаки збройних сил РФ відновили повітряну розвідку українських об’єктів з повітряного простору Білорусі.

🔺Противник по всій смузі наступу порушує закони війни та міжнародного гуманітарного права: використовує зброю проти мирного населення, обстрілює житлові будинки.

🔺Агресор обстріляв житлові будинки у Чернігівській області – від Талалаївки до Ніжина.

🔺Російські танки почали свідомо руйнувати інфраструктуру та помешкання у Бородянці та відкрили хаотичний вогонь по багатоповерхівках.

🔺Також окупант використовує державну символіку і форму ЗСУ, Нацгвардії та Нацполіції.

🔺Російські військові вивішують на колонах своєї техніки українські прапори – такі випадки зафіксовані у Перемозі та Новій Басані у Київській області, на дорозі Красностав-Ніжин у Чернігівській області.

🔺Також окупанти вивішують білий прапор, нібито здаючись. Проте, після наближення до українських позицій, окупанти починають відкривати вогонь на ураження.

Усе це свідчить про те, що російські окупанти панічно бояться, адже ніякого обіцяного пропагандистами хліба-солі вони не отримали. Отримали тільки ненависть і зневагу мирного населення та гідну відсіч українського війська.

🇺🇦 Продовжуємо тримати оборону і давати гідну відсіч ворогу!

#stoprussia