Стало відомо про те, що уряд дозволив укладати шлюби з військовослужбовцями в їх відсутність. Вимушений крок в умовах воєнного стану.

Про це сказано в постанові Кабінет Міністрів України від 7 березня 2022 року.

Скрін, відео YouTube весілля

Постанова передбачає, що на період воєнного стану відділи державної реєстрації актів цивільного стану можуть реєструвати шлюби без особистої присутності нареченого, або ж нареченої. Це діє в тому випадку, якщо він або вона є військовим ЗСУ, співробітником Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Нацгвардії, і так далі. Також, дозволили співробітникам поліції, особам начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки, працівникам закладу охорони здоров'я.

Розпис у РАЦСі, кадр з відео

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Потрібно подати заяву про державну реєстрацію шлюбу командиру, який засвідчує справжність підпису в заяві, а також забезпечує його передачу до відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Ця заява і є підтвердженням того, що ви згодні укласти шлюб.

Також, акт можуть скласти командири нареченого або нареченої, і керівники закладів охорони здоров'я. Все скріплюється печаткою.

Варто відзначити, що в Україні за 11 днів війни народилося більше чотирьох тисяч немовлят, а також було створено практично 4 тисячі нових сімей.

РАЦС, скріншот: Youtube

"Як би ворог не хотів нас знищити і зламати, але життя триває... І народжується нова, незважаючи на війну. З початку війни з Росією в різних куточках України народилося 4311 немовлят", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як правильно накласти джгут при кровотечі: ці поради можуть врятувати життя

Раніше повідомлялося, що крах російських військ: Головнокомандувач ЗСУ відзвітував про чергову поразку РФ-змушені здатися або загинути

Також, українцям нагадали, у кого руки по лікоть в їх крові і хто справжній ворог