Україна відмовляється від закупівлі російського ядерного палива.

Про це в Телеграм-каналі повідомив "Енергоатом".

Так, стало відомо, що Україна повністю відмовляється від закупівель російського ядерного палива. Де наша країна буде проводити закупівлю - поки не відомо.

Однак, раніше "Енергоатом" заявляв, що в разі необхідності зможе домовитися з американським виробником палива Westinghouse про нарощування поставок для атомних станцій України. Однак про домовленості поки нічого не відомо.

Скріншот допису

Популярні новини зараз

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

"Енергоатом" повністю відмовляється від закупівлі російського ядерного палива", — йдеться в повідомленні компанії в Telegram.

Варто нагадати, що раніше країни ЄС закликали забезпечити безпеку атомних електростанцій України за допомогою Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Також міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі обговорили питання захисту об'єктів ядерної енергетики на Україні.

Нагадавши, майданчик Запорізької АЕС захоплений військами РФ: що відомо про радіаційний фон після обстрілів. Володимир Зеленський закликав Європу відреагувати на обстріли ЗАЕС

Раніше Знай писав, російські окупанти готують чергову провокацію на Запорізькій АЕС і тримають у заручниках персонал: "призведе до катастрофи". Росіяни готують провокацію на Запорізькій АЕС.

Також Занай повідомляв, ЧАЕС знеструмили після захоплення окупантами - в Укренерго пояснили наскільки це небезпечно. Чорнобильська АЕС повністю виявилася знеструмлена