Влада Венесуели вже цього року хоче збільшити видобуток нафти в країні в два рази - з одного до двох мільйонів барелів на добу, а також забезпечити своєю нафтою США та інші країни.

Про це повідомляє нафтова компанія PDVSA, посилаючись на слова президента Ніколаса Мадуро.

Мадуро зазначив, що зараз Венесуела своїми силами видобуває до мільйона барелів нафти на добу. Країна готова вийти на новий рівень і видобувати 2 млн, а з іноземною допомогою і 3 млн барелів, в найкоротші терміни.

«Венесуела відкрита для інвестицій, видобутку нафти і газу, забезпечення нафтогазової стабільності всього світу, включаючи США. Ми готові продавати нафту і газ США, ми не повинні політизувати економічні питання», - заявляє Ніколас Мадуро.

На цих вихідних, як повідомляє Тһе wall street journal, американські і венесуельські офіційні особи зустрілися в Каракасі (столиця Венесуели) і обговорили можливість повернення венесуельської сирої нафти на відкритий міжнародний ринок і ослаблення санкцій проти країни.

Популярні новини зараз

Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Приватбанк оголосив про важливі зміни: стосується власників пластикових карток

Показати ще

Крім того, Сполучен Штати прагнуть ізолювати Російську Федерацію від її найважливішого союзника в Південній Америці – Венесуели.

Нагадаємо, що Путін готує теракт на ЧАЕС.

Раніше портал "Zhaj" повідомляв, що Visa і Mastercard припинять обслуговувати карти російських банків за кордоном.