Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав документ про державне фінансування, згідно з яким Україні буде надано понад 13 мільярдів доларів фінансової допомоги.

Про це глава США написав на своїй сторінці в Тwitter.

«Я тільки що підписав документ про двопартійне державне фінансування, який зберігає уряд відкритим і надає Україні історичні 13,6 млрд доларів», - йдеться в повідомленні американського президента.

Варто зазначити, до цього прийняття законопроекту про надання 13,6 млрд доларів для України підтримали в палаті представників Конгресу США.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Передбачено, що ці гроші підуть на надання гуманітарної, економічної та військової допомоги.

Як пише AP NEWS, майже половина виділених коштів - 6,7 млрд доларів буде витрачена на військову підтримку. Ще 4 мільярди розподілять між Україною та країнами Центральної Європи для гуманітарної допомоги більше двох мільйонів біженців, які покинули домівки через російську агресію.

У наступних твітах Джо Байден зазначив, що агресія Путіна об'єднала людей у всьому світі. Також президент подякував Конгресу за швидку роботу:

«Я хочу подякувати керівництву Конгресу за таку швидку роботу на переконання, що у нас є ресурси, необхідні для продовження нашої рішучої реакції на цю кризу», - пише американський лідер.

Байден також нагадав, що через війну майже 3 мільйони українців стали біженцями, а ще 12 млн - всередині країни потребують гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що Джо Байден обіцяє ще більше допомагати у війні з росією.

Читайте також, що спецслужби перехопили жахливу розмову російських окупантів.