Новий варіант коронавірусу штаму "Омікрон" з назвою "Стелс-Омікрон" BA.2 має всі шанси незабаром стати переважним штамом у світі.

Рекордний рівень захворюваності фіксується в Німеччині, влада Китаю повідомила про рекордний для країни спалах захворюваності в десятках міст, у більшості випадків виявляється BA.2. Про це зокрема повідомляє Інтерфакс-Україна.

У середу в Новому Південному Вельсі, що у Австралії підтвердилися прогнози про значний сплеск захворюваності: за попередні 24 години було підтверджено 30 402 позитивних тести, що майже втричі більше, ніж у вівторок.

Варіант BA.2 також на 30% заразніший, ніж початкова версія Omicron BA.1. Джеймс Вуд з Університету Нового Південного Вельсу заявив, що новий штам небезпечніший.

"Ми вважаємо, що [перший] Omicron дуже схожий на Delta, і тоді BA.2 є ще на 25-30 відсотків заразнішим", — сказав він.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Показати ще

Вищий ризик зараження виникає через здатність цього варіанту "ухилятися" від імунітету, що означає, що навіть триразово вакциновані люди можуть заразитися новим штамом.

Проте наразі Китай залишається однією з небагатьох країн світу, яка дотримується політики "нульової терпимості" до COVID-19. Це означає обмеження поширення вірусу через суворі локдауни та обов'язковий карантин для тих, хто вступав у контакт з інфікованими громадянами.

Нагадаємо, раніше польський Сейм прийняв закон про допомогу українським біженцям.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці здивували весь світ, побивши одразу десяток несподіваних рекордів.

Також "Знай.ua" писав, що російська пропаганда пробила дно черговим безумним фейком, що українці "вигадали коронавірус".