Зірка кулінарного шоу «Мастершеф» Вова Ярославський поділився рецептом лаваша, який може замінити хліб для тих українців, у кого зараз проблеми із отриманням продовольства. Відповідна публікація з’явилася на сторінці телешоу в соцмережі Instagram.
Що треба для приготування лаваша:
- 480 г борошна,
- 100 мл окропу,
- 200 мл теплої води,
- 8 грамів солі (одна чайна ложка з гіркою),
- 20 мл олії,
- борошно на підпил.
Як готувати:
Просіяти борошно, додати до нього сіль, перемішати все і влити в суху суміш 100 мл окропу.
Замішати тісто дерев’яною лопаткою.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Коли борошно трішки візьме води, додати другу частину води й олію.
Вимішати тісто ще кілька хвилин, щоб воно стало гладеньким, і відставити його на 30 хвилин, щоб «відпочило».
Розділити тісто на 12―14 шматочків. Сформувати з них кульки і накрити рушником, щоб не обвітрювалися.
Розкачати кожну кульку у тонкий пласт, намотати тісто на качалку і зробити його ще тоншим.
Підготовити два злегка вологих рушника.
На товсту розігріту сковорідку без жиру кладемо лаваш, через кілька секунд швидко його перевернути і тримати ще 10―15 секунд. Потім знову перевернути, щоб гарно пропікся до маленьких підсмажених пухирців.
Готовий лаваш треба покласти на вологий рушник, трохи збризнути водою і накрити другим вологим рушником.
Зберігати лаваш загорнутим у вологий рушник в пакеті в холодильнику. Так він може лежати майже тиждень.
«Ми бачимо ваші прохання (розуміємо, що не у всіх є доступ до дріжджів) і вже працюємо над найшвидшими рецептами хлібних виробів з найдоступніших продуктів. Далі буде!», - пообіцяли на сторінці шоу.
Нагадаємо, що Євген Клопотенко розповів, як готувати гречку в польових умовах.
Раніше ми повідомляли про простий рецепт овочевої запіканки з 3 інгредієнтів, які є в кодного дома навіть у воєнний час.
Крім того, названо 5 круп, які не потрібно варити: що приготувати, якщо немає світла та газу, поради від Алекса Якутова. Приготування крупи без термічної обробки — відмінний спосіб заощадити час.