Зірка кулінарного шоу «Мастершеф» Вова Ярославський поділився рецептом лаваша, який може замінити хліб для тих українців, у кого зараз проблеми із отриманням продовольства. Відповідна публікація з’явилася на сторінці телешоу в соцмережі Instagram.

Що треба для приготування лаваша:

  • 480 г борошна,
  • 100 мл окропу,
  • 200 мл теплої води,
  • 8 грамів солі (одна чайна ложка з гіркою),
  • 20 мл олії,
  • борошно на підпил.

Як готувати:

Просіяти борошно, додати до нього сіль, перемішати все і влити в суху суміш 100 мл окропу.

Замішати тісто дерев’яною лопаткою.

Популярні новини зараз

Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця

Показати ще

Коли борошно трішки візьме води, додати другу частину води й олію.

Вимішати тісто ще кілька хвилин, щоб воно стало гладеньким, і відставити його на 30 хвилин, щоб «відпочило».

Розділити тісто на 12―14 шматочків. Сформувати з них кульки і накрити рушником, щоб не обвітрювалися.

Розкачати кожну кульку у тонкий пласт, намотати тісто на качалку і зробити його ще тоншим.

Закуска з лаваша / скріншот з відео

Підготовити два злегка вологих рушника.

На товсту розігріту сковорідку без жиру кладемо лаваш, через кілька секунд швидко його перевернути і тримати ще 10―15 секунд. Потім знову перевернути, щоб гарно пропікся до маленьких підсмажених пухирців.

Готовий лаваш треба покласти на вологий рушник, трохи збризнути водою і накрити другим вологим рушником.

Зберігати лаваш загорнутим у вологий рушник в пакеті в холодильнику. Так він може лежати майже тиждень.

Ріжок з лаваша, скріншот: YouTube

«Ми бачимо ваші прохання (розуміємо, що не у всіх є доступ до дріжджів) і вже працюємо над найшвидшими рецептами хлібних виробів з найдоступніших продуктів. Далі буде!», - пообіцяли на сторінці шоу.

Нагадаємо, що Євген Клопотенко розповів, як готувати гречку в польових умовах.

Раніше ми повідомляли про простий рецепт овочевої запіканки з 3 інгредієнтів, які є в кодного дома навіть у воєнний час.

Крім того, названо 5 круп, які не потрібно варити: що приготувати, якщо немає світла та газу, поради від Алекса Якутова. Приготування крупи без термічної обробки — відмінний спосіб заощадити час.