Війна росії проти України матиме вплив на весь світ. Зокрема, це стосується і поставок деяких продуктів харчування. Про це розповів економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак, передає ресурс agroreview.com.

Попри воєнні дії, у багатьох регіонах України ведеться активна підготовка аграріїв до посівної кампанії. Проте окупанти вже її частково зірвали – наприклад, у пвівденних областях.

Через низку факторів, зокрема блокування портів, припинився експорт з України. Тому світ відчує дефіцит соняшникової олії, м’яса птиці та деяких інших сільськогосподарських товарів.

Аграрії

«Фермери пробують щось робити, але вони відрізані від постачань паливно-мастильних матеріалів, добрив, насіння, засобів захисту рослин (ЗЗР). У багатьох поля знищені військовою технікою рашистів. Знищені сховища, сільгосптехніка тощо. Окупанти також активно відбирають у них техніку і кошти…», – зазначає експерт.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Фото: Руслан Сміленко/Фейсбук-група "Разом сила, фермери"

Дефіцит кормів для тварин потягне за собою нестачу м’яса і загалом дефіцит їжі у світі. Дорожчають енергоресурси – відповідно, і ростуть в ціні добрива. Фермери застосовуватимуть їх менше, тому і врожаї будуть меншими. Усе це призведе до посилення голоду в світі, найбільше - в країнах Азії та Африки. Нестача деяких товарів торкнеться і країн Європейського Союзу.

Раніше Знай писав, босі й голодні: російських школярів змушують приносити згущене молоко і шкарпетки для армії, яка вдерлася в Україну.

Також ми писали, російські військові були знищені воїнами ЗСУ, намагаючись взяти штурмом Харків: їх втрати не злічити. ЗСУ продовжують гідно відповідати російським загарбникам.

Нагадаємо, Володимир Путін панікує: вчиться евакуюватися і робить обряди з Шойгу і шаманами в Сибіру - DailyStar.