Одіозна викладачка, філолог та політик Ірина Фаріон знана тим, що відстоює чистоту української мови та все українське. Цього разу вона звернулася до українських біженців, які, на її думку, ганьблять Батьківщину за кордоном. Відповідне відео поширюється у соцмережах.

Зокрема, Фаріон звернула увагу на те, що деякі біженці, які ховаються від війни з Росією в сусідній Польщі, продовжують користуватися у побуті російською мовою.

«Польща в шоці від того, що приїжджають українські біженці і говорять мовою путіна. І Польща вже тренує тривогу, бо розуміє, що путін і її прийде визволяти від русскоязичного насєлєнія, яке опинилося зараз у Польщі. Слухайте, біженці, припиніть ганьбити Україну. Тим, що ви говорите путінським язиком. І не несіть загрози для Польщі, бо ви вже цю загрозу для України зробили», - стверджує Фаріон.

Ірина Фаріон, скріншот з відео

Нагадаємо, сама Фаріон неодноразово ставала фігуранткою гучних скандалів.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще
Нагадаємо, Ірина Фаріон назвала головні переваги життя у Львові: "Це не кава і не жовто-синя квіточка". Фаріон наголосила, що Львів - це набагато більше. Свою оцінку дійству вона надала в ефірі «Народного толк-шоу».
Раніше Знай писав, Ірину Фаріон засікли за "пропагуванням" російської мови у студентські роки: "Послідовність найважливіше".
Також Знай повідомляв, Ірина Фаріон назвала українську чемпіонку Магучих "біосміттям" у прямому ефірі. Причиною таких висловлювань в ефірі телеканалу НТА стало фото спортсменки на Олімпіаді в обіймах із російською суперницею.