Російські пропагандистські ЗМІ почали поширювати інформацію, що нібито у Берліні радянські військові меморіали атакували вандали.

Як повідомило російське видання "РІА Новості" один з радянських військових меморіалів у Німеччині піддався "акту вандалізму". Однак, цю новину пропагандистських ЗМІ можна вважати цілковитим фейком, адже меморіал просто накрили синьо-жовтим прапором на знак підтримки України у війні, яку розв'язала росія.

Меморіал у Берліні,скріншот

На опублікованих кадрах можна помітити, як меморіал, де поміщений танк накрили прапором України, однак деяким росіянам це не сподобалося.

"Меморіальні радянські танки накрили українським прапором, прокуратура проведе перевірку, може бути застосована стаття про порушення спокою мертвих", - коментар до відео від РІА Новості.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Меморіал у Берліні,скріншот

Варто нагадати, що 24 лютого росія здійснила повномасштабне військове вторгнення на територію України, після чого окупанти розпочали бомбардування військової та цивільної інфраструктури. Згодом президент Володимир Зеленський ввів на території України воєнний стан.

Нагадаємо, Роскомнадзор вже двічі скаржиться на Вікіпедію через статтю з правдою про війну в Україні: "Не подобається". Повідомляють про обмеження у викладі інформації

Раніше Знай писав, згвалтована російськими солдатами українка втекла із сином і розповіла про пережите: "Застрелили чоловіка і змусили роздягатися"

Також Знай повідомляв, зустріч Зеленського з Путіним все ближче і ближче: підготовлені всі документи, залишилося домовитися. Дипломатична місія нарешті дала хоч якісь результати