До України прибули двоє високопоставлених чиновників Європейського союзу і прем’єр-міністр Словаччини аби зустрітися з президентом Зеленським та засвідчити підтримку України.

Так, стало відомо, що у п'ятницю, 8 квітня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель і прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер проведуть переговори з Володимиром Зеленським.

Скріншот Тwitter

Як зазначив Геґер обговорюватимуться пропозиції щодо торгівлі та гуманітарної допомоги для України. Він зазначив, що планують "запропонувати варіанти транспортування зерна, зокрема пшениці". Україна вже багато років є світовим лідером з постачання пшениці, а через війну створюється дефіцит, особливо це стосується Близького Сходу.

Як зазначив Геґер під час візиту він і представники ЄС хочуть допомогти Україні на її шляху до більш тісних зв’язків з Євросоюзом. Для цього будуть створюватися спеціальні команди реформ.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Варто зазначити, аби дістатися до України посадовці вирушили на поїзді 7 квітня з невеликого польського міста Перемишль, за 13 кілометрів від українського кордону.

Скріншот Тwitter

Нагадаємо, ЄС впровадило для рф п'ятий пакет санкцій — ембарго на вугілля за різню у Бучі

Раніше Знай повідомдяв, Урсула фон дер Ляєн та Жозеп Боррель їдуть до Києва, аби зустрітися з Володимиром Зеленським: вже напівдорозі

Також Знай писав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн обговорили ситуацію в Україні: "Зберігати пильність"