В Україну повернеться головна святиня часів Київської Русі, перша чудотворна ікона на нашій землі-святого Миколая (Мокрого). Святиню вивезли під час Другої світової війни. Про це стало відомо з відеозвернення президента України Володимира Зеленського.

За словами глави держави, тепер, після довгого перебування за кордоном, довгоочікувана ікона буде зберігатися в Софійському Соборі. Він зазначив, що українські дипломати, а також небайдужі громадяни і меценати, довго працювали над поверненням образу на батьківщину.

"В Україну повернеться одна з наших головних святинь. Одна з найбільш шанованих святинь Софії Київської. Ікона святого Миколая Мокрого, це перша чудотворна ікона Русі. Ми довго працювали, щоб повернути її. Вона була відвезена з України під час Другої світової війни. І свого часу вона буде вдома – у Святій Софії. Вдячний за це рішення ієрархам, духовенству і вірним Українській Православній Церкві США", - розповів президент.

Він додав, що повернення чудотворного образу – це потужний символ української перемоги.

"Хочу, щоб повернення цієї святині стало для всіх нас важливим символом. Фундаментальним символом. Символом того, що ми повернемо в Україну все наше. Все українське. Повернемо всіх наших людей. І обов'язково повернемо справедливість", - підсумував Зеленський.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Фото: ікона Миколи Мокрого, Вікіпедія

Нагадаємо, раніше у Вознесенській церкві в Чернігівській області, де окупанти облаштували штаб, рятувальники виявили тіла загиблих людей.

Як повідомляв портал " Знай.ua", обіймав Володимира Зеленського, а потім вдарив у спину: українцям нагадали брехливі обіцянки Лукашенка.

Також " Знай.ua " писав, що військові ЗСУ переспівали "Гусей" від Wellboy, русні не сподобається.