Президент Польщі Анджей Дуда схвалив зміни до закону про допомогу українським біженцям.

Про це стало відомо з повідомлення на сайті президента Польщі.

Зміни, які ухвалив Анджей Дуда стосуються тимчасового допуску до медичної професії та впорядкування реєстрації в системі податкових номерів PESEL.

Анджей Дуда, фото: скріншот з відео

До того ж нові зміни передбачають спрощення для українських біженців отримання податкового номера неповнолітніми та особами з інвалідністю.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Закон також дасть можливість громадянам України надавати психологічну допомогу своїм співвітчизникам, які не володіють польською мовою. Українські біженці також зможуть взяти участь у заняттях, які проводить Центр соціальної інтеграції.

Біженці, фото: скріншот з відео

Варто зазначити, що ці зміни також будуть стосуватися білорусів, які прибули на територію Польщі через український кордон. Для них спрощується отримання гуманітарних віз.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав Єврокомісію надати країні фінансову підтримку через витрати, які спрямовані на прийом українських біженців. До того ж у Польщі зазначили, що мають резерви, для того, щоб прийняти більше біженців з України.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда відповів на погрози Москви, їм тут не раді: "Місце поховати знайдеться"

Раніше Знай писав, президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії прибули до Києва для зустрічі з Володимиром Зеленським: перші кадри і заяви лідерів

Також Знай повідомляв, Борис Джонсон потрапив в "антирейтинг" путіна і тому таємно їхав до Володимира Зеленського: "Розуміємо ризики"