У Пенсійному фонді України зазначили, що станом на 12 квітня на пенсійні виплати за квітень спрямовано 27,2 млрд грн. 7,1 млрд грн з них спрямовано на виплату пенсій через АТ “Укрпошта”, а 20,1 млрд грн – через уповноважені банки.

Як зазначила пресслужба Пенсійного фонду через уповноважені банки на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум. У той час через АТ "Укрпошта" доставлено 58,88 % профінансованої суми за квітень. До того ж продовжується доставка пенсійних виплат за березень у Херсонській області.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео

"Із заявами про отримання пенсії за тимчасово зміненим фактичним місцем проживання до органів Пенсійного фонду України звернулось 4 275 осіб щодо виплати в іншому відділенні АТ “Укрпошта” та 5 361 осіб – щодо здійснення грошових переказів через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER” (АТ “Ощадбанк”)", - сказано у повідомленні.

Скріншот допису у фейсбук

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Через бойові дії не всі українці змогли отримати пенсію через АТ “Укрпошта”. Українка звернулася до Пенсійного фонду аби дізнатися, коли її батько отримає пенсію. Адже за квітень він вже гроші отримав, а за березень - ні.

"12 березня Пенсійний фонд України завершив фінансування виплат пенсій березня. Відповідно до договорів про надання послуг з доставки та виплати пенсій "АТ Укрпошта" зобов'язана здійснити виплати пенсій одержувачам. У разі невиплати в поточному місяці, пенсія включається у виплатні документи наступного виплатного періоду", - зазначили у пресслужбі пенсійного фонду.

Скріншот коментарів

Нагадаємо, що буде з пенсіями за квітень і березень під час війни: куди звертатися, якщо не отримали виплати

Раніше Знай писав, чи отримають українці пенсії і зарплати під час війни і на скільки вистачить грошей - пояснення Мінфіну

Також Знай повідомляв, українців попросили оплатити комуналку за березень - звернення Нафтогазу