Українцям назвали головні помилки при зберіганні молока в холодильнику. Саме допущення цих помилок може спричинити за собою швидке псування молочних продуктів.
Про головні помилки розповіла експерт з безпеки харчових продуктів Тереза Кін, передає "Metro".
Виявилося, що ставити пляшку з молоком в дверцята холодильника - помилка. Найкраще його зберігати на полиці. Тереза Кін пояснила, що зберігаються на полицях продукти краще охолоджуються, тому будуть довше залишатися свіжими. Особливо це важливо, якщо ваш холодильник в цілому недостатньо потужно охолоджує.
Зберігати молоко в дверцятах нормально, але за умови, що ваш холодильник підтримує правильну температуру між 0 і 5 градусами Цельсія.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
"Завжди перевіряйте, наскільки холодне ваше молоко. Упаковка повинна бути занадто холодною, щоб тримати її в руках. Купуйте тільки таку кількість молока, яке зможете досить швидко витратити. Краще купувати його часто, але потроху", — сказала експерт.
Також Тереза Кін зазначила, що при зберіганні продуктів, дуже важливо не допустити перехресного забруднення. Тому важливо запобігти змішуванню сирих і готових до вживання продуктів.
Сирі продукти, такі як м'ясо і риба, потрібно зберігати внизу холодильника в закритих контейнерах, щоб уникнути біологічного забруднення. Сирі овочі, які недостатньо добре очищені від грунту, необхідно вимити, висушити і теж тримати в закритому контейнері, причому вище сирого м'яса і риби. Вона зазначила, що зберігання продуктів у контейнерах продовжує їх термін придатності.
Раніше Знай писав, які продукти категорично не можна тримати в холодильнику: список вас здивує
Також Знай повідомляв, українці показали, що насправді продають в баночках "червоної ікри": дивні капсули без запаху і смаку страшно навіть пробувати