Уряд Фінляндії готовий подати заявку на вступ до Північноатлантичного Альянсу вже в найближчі тижні. Депутати цілком підтримали таке рішення.

Про це повідомив заступник голови Комітету у закордонних справах фінського парламенту Ерккі Туоміоя, передає Helsingin Sanomat.

Так, стало відомо, що в четвер, 21 квітня фінські парламентарі зустрілися в Стокгольмі зі спікером шведського парламенту Андреасом Норленом, представниками комітетів у закордонних справах і обороні, а також з Міністром закордонних справ Анн Лінде і міністром оборони Петером Хультквістом.

Ерккі Туоміоя (Фото: EPA / KIMMO BRANDT)

"Я поінформував Шведську сторону, що у Фінляндії більшість громадян виступають за членство в НАТО. Це означає, що ми відправимо заявку на вступ до Альянсу в найближчі тижні, навесні. Я сказав це незалежно від того, чи вважаю я це доброю чи поганою справою", – сказав Туоміоя.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Показати ще

Як розповів фінський депутат Юсі Халла-ахо, шведів цікавив процес і прийняття рішення Фінляндією у зв'язку з можливим членством в НАТО. До того ж Ерккі Туоміоя додав, в середині засідання фінського і шведського комітетів стало ясно, що шведський уряд намагається прискорити власний процес вступу в НАТО.

"Фінляндія направить заявку на вступ до НАТО в найближчі тижні. Успішний стратег путін успішно зупинив розширення НАТО на захід",-так відреагували на цю новину в українському Телеграм-каналі "Інсайдер", показавши карту скільки кілометрів від великих міст росії до Фінляндії.

Скріншот допису

Нагадавши, Олафу Шольцу загрожує відставка через Україну: відмовив у важкому озброєнні

Також Знай писавши, Борис Джонсон пригрозив Росії, якщо ті зважаться використовувати зброю масового ураження: "удар у відповідь"

Раніше Знай повідомляв, Джо Байден знову "проїхався" по Росії, Путін не очікував від НАТО єдності: "жорсткі і горді"