Багато українців внаслідок війни, яку розв'язала росія, залишилися без житла і змушені були покинути свої міста і села, а дехто й Батьківщину.

У зв'язку з численними руйнуваннями постало питання оцінювання пошкодженого житла українців. Адже держава вже запустила механізм відшкодування за втрачене житло.

Про те, як оцінюватимуть збитки, розповіла голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк, повідомляє видання "РБК-Україна".

Олена Шуляк у День Вишиванки

Повідомляється, що оцінка вартості нерухомості проходитиме лише для пошкодженого під час війни житла. А у випадку, якщо квартиру чи будинок знищено повністю, тоді їх відновлюватимуть з нуля.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Показати ще

Згідно з законопроєктом №7198, пропонується створення державного реєстру, пошкодженого та зруйнованого війною майна та порядок компенсації, він зараз готується до другого читання.

Оцінка вартості відновлення пошкодженого в результаті російської агресії житла буде проходити за методикою, визначеною Кабміном. Таким чином можна буде вирахувати розмір грошової компенсації, необхідної для його відновлення.

Експерти встановлюватимуть ступінь пошкодженого об'єкта, а також ціну його відновлення та наявність/відсутність статусу пам'ятки культурної спадщини.

Руйнування Маріуполя. Фото: Youtube

Раніше Знай писав, Київстар щедро "обдарував" Макрона після перемоги на виборах у Франції: "Кнопкові телефони і по 2 секунди повернули?"

Також ми писали, Гетьманцев і Третьякова готують "пекельний" сюрприз українцям: заплатять і волонтери

Нагадаємо, ДБР "потрусило" братів Віктора Медведчука і Тараса Козака на Львівщині: на поверхню вилізли несподівані факти