З початком війни постало питання отримання пенсій та іншого роду соціальних виплат в умовах воєнного часу. Адже багато українців змінили місце проживання, а деякі відділення Укрпошти й Ощадбанку й взагалі перестали працювати.

У зв'язку з цим Уряд ухвалив рішення задля врегулювання пенсійних виплат. Про це повідомила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, йдеться на Урядовому порталі.

"Рішення передбачає, що пенсіонерам, які отримували пенсії не на банківські картки, а за місцем проживання, і залишилися на територіях, які окуповані, оточені, де йдуть активні бойові дії, через що Укрпошта не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки, відкриті в Ощадбанку.", - йдеться у повідомленні. Урядовий портал

Укрпошта, скріншот: YouTube

Зазначається, що пенсію буде зараховано на рахунки після подання Укрпоштою за погодженням з військово-цивільними адміністраціями до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій на певних територіях.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

"Кошти з рахунку пенсіонер зможе невідкладно одержати у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорту та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку.", - повідомили там. Урядовий портал

Пенсіонерка. Фото: Znaj.ua

У випадку, коли людина не звернулась до Ощадбанку за коштами, тоді вся сума пенсії зберігається. А вже після відновлення такої можливості Укрпошта доставить людині за місцем проживання неодержану суму пенсії й пенсію за поточний період.

Крім того, пенсія може виплачуватися за іншим місцем проживання, якщо пенсіонер переїхав у більш безпечне місце. Отримати кошти можна у найближчому відділенні Укрпошти, Ощадбанку чи іншого уповноваженого банку. Водночас абсолютно нічого не зміниться для українців, які отримують виплати на картку.

Ощадбанк. Фото: Вгороде.
Ощадбанк. Фото: Вгороде.

Раніше Знай писав, оцінка пошкодженого майна українців: як отримати відшкодування за втрачене житло

Також ми писали, зарплату у воєнний час нараховуватимуть по-іншому: уряд вніс зміни

Нагадаємо, ДБР "потрусило" братів Віктора Медведчука і Тараса Козака на Львівщині: на поверхню вилізли несподівані факти