Українці, які втратили житло в результаті військової агресії Росії, зможуть вибрати населений пункт, де хочуть новий будинок. Однак є деякі нюанси. Про це розповіла голова партії "Слуга народу", автор законопроєкту про компенсацію за пошкоджене житло Олена Шуляк під час телемарафону.

З початку вторгнення російські загарбники зруйнували безліч житлових будинків, залишивши українців без даху над головою. В уряді вже продумали механізм компенсації постраждалим через російську агресію.

Зруйнований будинок, фото: скріншот з відео

Так, українці, що залишилися без будинку, зможуть самостійно вибрати населений пункт, в якому хочуть отримати нове житло. Однак є нюанси. Населений пункт, обраний людиною, повинен відповідати тому, в якому він жив до війни. Це пов'язано з тим, що вартість квадратних метрів у великих містах і невеликих відрізняється.

Житловий будинок. Фото: скріншот youtube

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Втім, ті, хто захоче переїхати з невеликих населених пунктів в міста зможуть це зробити. Для цього передбачений спеціальний механізм доплати за житло.

Раніше інформаційний портал Знай писав, секретар РНБО Олексій Данилов розповів, як зброя від США змінить ситуацію на фронті: Путін підпише капітуляцію вже скоро.

Також наш портал інформував, у Києві дефіцит палива на заправках: водії стоять у довгих чергах, але повертаються ні з чим.

Крім того, наш портал повідомляв, Укрзалізниця оголосила нові напрямки до Польщі: деталі.