Українські діти постраждали не лише через пандемію, а ще й через війну, тепер стало відомо, як абітурієнти складатимуть тести, час на проведення мультипредметного тесту збільшено.

Цього року через війну в Україні скасовували звичні ЗНО, та впровадили нові, так звані вступні іспити, для абітурієнтів — Національний мультипредметний тест. Його час проходження вирішили збільшити до 120 хвилин. Про це у своєму каналі у Telegram-каналі повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що 28 квітня було опубліковано демонстраційний варіант тесту, міністерство отримало зворотний зв'язок від батьків та педагогів. Вони зауважили, що тест стане хорошим інструментом для відбору вступників до вищих навчальних закладів. Але попередньо відведеного часу на виконання трьох блоків завдань часу недостатньо.

Тому, Український центр оцінки якості освіти створив Комісію та після ретельного оцінювання та аналізу відповідей, вирішила дослухатися до засторог освітян, абітурієнтів та їхніх батьків.

Тривалість тесту продовжили до 120 хвилин.

Популярні новини зараз

Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах

Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Верховна Рада України ухвалила закон про вступ до університетів у 2022 році за спрощеною процедурою. Він передбачає скасування цього року складання державної підсумкової атестації, ЗНО, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування.

Нагадаємо, раніше київський ресторан повторив історичну ідею 1953 року, коли помер сталін.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні заборонили проросійські партії

Також "Знай.ua" писав, що українці можуть оформлювати пенсії на півтора року раніше