В Україні сьогодні, 6 травня, спростили процедури надання допомоги з безробіття. Відповідний закон №2220-ІХ вже підписав президент Володимир Зеленський.

Про це йдеться у новій публікації Міністерства економіки України у соцмережі Фейсбук. Додається, що для підтвердження статусу не обов’язково відвідувати центр зайнятості особисто. Для цього можна скористатись телефоном або повідомити за допомогою месенджера, електронної пошти тощо.

"Документ передбачає наступне: Всім внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та людям на територіях активних бойових дій статус безробітного буде надаватися з 1-го дня реєстрації в центрі зайнятості та призначатиметься допомога по безробіттю.", - йдеться у повідомленні. Мінекономіки

Центр зайнятості, кадр з відео

Як безробітні зможуть зареєструватися, зокрема, й люди, які не мали можливості припинити трудові відносини та забрати свою трудову книжку.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Крім того, вводяться додаткові економічні стимули для роботодавців, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб. А ВПО, які хочуть розпочати власний бізнес, отримають фінансову допомогу від держави.

"Уряд і надалі буде реалізовувати політику максимального працевлаштування українців. Адже це запорука відновлення економіки через пожвавлення виробництва та активізацію споживчого попиту, а отже й пришвидшення подолання усіх руйнівних наслідків війни", – підкреслила Перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко Юлія Свириденко

Скріншот: facebook.com/mineconomdev

Раніше Знай писав, українцям показали нові ціни на гречку, рис, рослинну олію і борошно у травні

Також ми писали, ціни на молочні продукти оновлено: скільки платитимемо за сир, кефір та масло у травні

Нагадаємо, ціни на хліб у травні зміняться: скільки коштуватиме найнеобхідніший продукт