Українцям розповіли про виплату пенсій в умовах воєнного стану у травні. Наразі ПФУ спрямував на пенсії понад 21 млрд грн.

Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Так, стало відомо, що станом на 11 травня на пенсійні виплати за травень спрямовано 21,4 млрд грн. 6,2 млрд грн з цієї суми було спрямовано на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", а 15,2 млрд грн – через уповноважені банки.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Зазначається, що через уповноважені банки зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум. Через "Укрпошту" доставлено вже понад половину, а саме 58,41 % профінансованої суми за травень станом на 10.05.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Показати ще

Скрін, відео YouTube пенсії

"У травні надано 259,6 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України, у тому числі 10 травня – 37,0 тисяч", - зазначили у повідомленні Пенсійного фонду України.

Варто нагадати, що в Україні зареєстровано 10,8 млн пенсіонерів. З них - 2,7 млн ​​осіб продовжують працювати, і середній розмір їхньої пенсії становить 4532,91 грн. За статистикою, ще у 20,5% пенсіонерів пенсійні виплати не перевищують 4000 грн.

Скріншот допису у фейсбук

Нагадаємо, у Мінсоцполітики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соцпослуги під час війни

Раніше портал Знай писав, частині українців пенсії нараховуватимуть по-іншому: яким категоріям підвищили виплати

Також портал Знай повідомляв, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, що отримують виплати: у Мінсоцполітики дали роз'яснення