Після початку війни в Україні кількість відкритих вакансій зменшилася в п'ять разів. Втім, залишаються фахівці, які і зараз залишаються затребуваними. Про це повідомила Юлія Далібук, Chief Editor в robota.ua, під час конференції "Мої фінанси під час війни".

Так, повідомляється, що з початку квітня на сервісі спостерігається стабільний приріст і вакансій, і резюме. Це говорить про відновлення ринку праці. Втім, ситуація на ринку праці дуже динамічна. Зараз список найбільш затребуваних професій змінюється кожні два тижні, а раніше він залишався стабільним протягом кварталу.

Дистанційна робота, фото: скріншот з відео

За словами експерта на сьогоднішній день в топ-5 найбільш затребуваних фахівців входять: веб-розробник, перекладач, оператор call-центру, копірайтер, інтернет-маркетолог.
Втім, і тут є деякі нюанси, адже кожному регіону притаманні свої нюанси. Наприклад, в Києві активно шукають дизайнерів, а в Дніпрі - контент-менеджерів.

Робота з комп'ютером, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Спеціаліст додала, що вже до кінця травня топ-5 затребуваних професій зміняться і які спеціальності будуть в пріоритеті спрогнозувати складно.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, телефонні шахраї: найпоширеніші схеми і прості правила, які вбережуть чесно зароблені гривні.

Також ми повідомляли, у Мінсоцполітики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соцпослуги під час війни.

Крім того, наш портал писав, Допомога по безробіттю під час війни: як зареєструватися і на які суми можна розраховувати українцям.