Українських біженців у Польщі попередили, що вони можуть втратити щомісячну допомогу на дітей у разі виїзду з країни. Йдеться про грошову допомогу на дітей в рамках програми "500+" або "сімейний опікунський капітал", яку можуть оформити українські біженці. Про це повідомляє wroclife.

Українці, які приїхали до Польщі в статусі біженця мають право отримати грошову допомогу на дітей в рамках програми "500+" або "Сімейний опікунський капітал". Даний посібник передбачено тільки для осіб, які знаходяться на території Польщі. У зв'язку з цим біженці, які планують покинути Польщу більш ніж на 30 днів зобов'язані попередньо проінформувати управління соціального страхування і відмовитися від пільг.

Українські біженці в Польщі. Фото: скрін youtube

Якщо ж людина не поінформувала, що покидає країну, то допомогу все одно відберуть, а ще й примусять повернути з відсотками. Управління соціального страхування має можливість перевірити чи перебуває людина в країні, шляхом перевірки в різних державних реєстрах, в тому числі спеціальному реєстрі громадян України, який веде прикордонна служба.

Раніше інформаційний портал Знай інформував, що в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Також наш портал повідомляв, у Міністерстві соціальної політики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соціальні послуги під час війни.

Крім того, ми писали, українські біженці закордоном отримали серйозну допомогу: компанія NEAR UA підставила своє плече.