Міністерство соціальної політики повідомляє, що для виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам перераховано 5,8 мільярда гривень. Про це йдеться в повідомленні пресслужби відомства в соцмережі facebook.

У Мінсоцполітики зазначили, що за квітень на виплату соцдопомоги для внутрішніх переселенців було виділено більше 5,8 мільярда гривень. Черговий транш у розмірі 633 мільйони гривень найближчими днями буде перерахований Ощадбанком на рахунки українців, які отримують допомогу.

Гроші. Фото: скріншот youtube

"Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що протягом квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики направило в Ощадбанк понад 5,8 мільярда гривень. Зокрема, Цього тижня було перераховано черговий транш у розмірі 633 мільйони гривень. Ощадбанк найближчими днями перерахує ці кошти на рахунки людей в українських банках, які одержувачі допомоги вказали в заявах про виплати", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що ВИПЛАТИ для внутрішніх переселенців становлять 2 тисячі гривень для дорослих та 3 тисячі гривень для дітей та громадян з інвалідністю. Даний вид допомоги не оподатковується податком на доходи фізичних осіб і не враховується при обчисленні сукупного доходу домогосподарства при призначенні інших видів соціальної допомоги.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Показати ще

Раніше Знай писав, ціни на ринках: скільки доведеться викласти за м'ясний фарш, молочку і базові овочі.

Також ми писали, в Україні злетіли ціни на автогаз: скільки просять за літр.

Крім того, ми повідомляли, у "Нафтогазі" зробили важливу заяву стосовно тарифів на газ для населення: скільки платитимуть українці.