Цьогоріч українським сільськогосподарським виборникам вдалось збільшити посівні площі під пшеницею. Тепер вона складає 189 тис. га.

Про це повідомляє "Українська зернова асоціація" на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Так, стало відомо, що у 2022 році посівні площі ярої пшениці зросли на 7% у порівнянні з минулим роком. Тепер залагом вони становлять 189 тис. га.

Фото: "Українська зернова асоціація"

"Посівні площі під ярою пшеницею в Україні зросли на 7% в цьому році відносно минулого року і склали 189 тис. га. Загалом площа посівів під пшеницею в 2021/2022 МР склала 6,43 млн га, що на 2% перевищує площу посівів в попередньому сезоні", - сказано у повідомленні.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Показати ще


Також експерти уточнили, що станом на 16 травня 2022 р. в Україні засіяли 9,9 млн га ярих зернових та олійних, що складає 64% від площ під ярими зерновими та олійними в 2021 р.

Фото: "Українська зернова асоціація"

"Планові площі під ярі зернові та олійні цьогоріч орієнтовно складуть 11,45 млн га, що на 3,5-4 млн га менше, аніж минулого року через війну росії проти України, окупацію територій та замінування", — підсумували в УЗА.

Нагадаємо, Німеччина знайшла інші шляхи до України, поки порти заблоковані, однак перевезення зерна буде обходитися дорожче

Раніше Знай писав, в Україні різко подешевшали популярні овочі: скільки потрібно віддати для приготування салату

Також Знай повідомляв, Україна відновила експорт свинини та яловичини: як тепер транспортуватимуть м'ясо, поки порти заблоковані