В Україні можуть звільнити від мобілізації деякі категорії громадян. Мова про волонтерів і бізнесменів, які займаються своєю діяльністю офіційно. Про це йдеться в законопроєкті №7381.

Так, автори законопроєкту пропонують звільнити від призову в армію під час мобілізації деякі групи населення України, зокрема працівників підприємствах оборонного, агропромислового комплексу, які офіційно працюють на інших підприємствах, або тих, хто офіційно здійснює підприємницьку діяльність. Також хочуть відмовитися від призову волонтерів, які надають підтримку українським захисникам.

Призов до армії, кадр з відео

Також згідно з документом від мобілізації можуть звільнити перевізників гуманітарної допомоги в регіони, де проходять бойові дії, або в яких офіційно встановлена гуманітарна катастрофа.

ВСУ, фото: Facebook

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Разом з тим звільнити від мобілізації хочуть і військовозобов'язаних, які визнані за висновком медиків тимчасово непридатними або без обмеження терміну, якщо мають невиліковні хвороби.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні змінилися правила призначення пенсії для прийомних батьків, які отримують виплати: у Міністерстві соціальної політики дали роз'яснення.

Також наш портал інформував, у Міністерстві соціальної політики пояснили, як і в які терміни пенсіонери та люди з інвалідністю можуть отримати соціальні послуги під час війни.

Крім того, наш портал інформував, у Міністерстві охорони здоров'я нагадали про обов'язкову вакцинацію під час війни: національний календар щеплень.